Terapeut for kropp, sjel og hjerte

Blogginnlegg

Hvordan ville DITT tilbakeblikk på livet vært?

Ja, du. Hvis øyeblikket hadde vært der og livet ubønnhørlig skulle ta slutt, hvordan hadde du følt du hadde brukt ditt liv? Hvilke tanker hadde gått i hodet ditt da?  

 

Tenk deg, det er akkurat nå i dette øyeblikket du skaper morgendagen.
Akkurat de valgene du gjør akkurat nå kan lede deg videre på samme vei i livet, men du har også muligheten til å skape nye muligheter.

 

Ja, det kan være veldig skummelt, var der selv i 2003 da jeg valgte å slutte i Nordea etter 27 år. Gå fra "sikkerhet", fremtidig pensjon og lignende. Men inne i meg var det en stemme som pep og VILLE frem. Og jeg ga etter, ga etter for min sjels stemme som forsøkte å veilede meg.

 

Og nå sitter jeg her, 10 år etter som terapeut. Jeg forstår nesten ikke hvordan det har skjedd. Ting har liksom bare kommet min vei.

 

Tilfeldigheter? Nei, tror nok ikke det.

 

I terapeutpraksisen min møter jeg noen ganger mennesker som angrer på valg de ikke turte å ta. Kanskje fordi velmenende familie og venner ledet dem inn på en "trygg" vei. Hvordan var det for deg? Har du en drøm i deg som ikke er realisert?

 

 

Frustrert kvinne med mobil 800

 

Kom til å tenke på en klient som gikk hos meg, hun var dypt ulykkelig i jobbene hun hadde hatt og ikke var den siste noe bedre heller. Men så skjer det magiske etter en stund, når HUN får mulighet og tid til å kjenne etter i sitt indre hva HUN har lyst på. Jo, hun hadde lyst til å jobbe med mennesker, og ikke som selger.

 

Og vet du hva? I dag er hun i full sving med et tre-årig studie som leder til at hun kan jobbe med unge mennesker. Akkurat som hun drømmer om, denne flotte kvinnen som har rundet de 40.

 

Leste nettopp en artikkel som omhandlet en australsk sykepleier, Bonnie Ware. hun hadde jobbet med mange mennesker like før de forlot sitt fysiske liv. Hun begynte å spørre dem om hva de eventuelt skulle gjort annerledes i livet sitt om de kunne.

 

Og hun fant at det var noen temaer som gikk igjen:

 

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve livet ærlig mot meg selv, heller   enn å leve et liv som var forventet av andre.

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så mye.

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å utrykke følelsene mine.

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene min.

5. Jeg skulle ønske jeg hadde tillatt meg selv å være lykkeligere.

 

Er det noe av disse punktene som berører deg?
Tenk, du har muligheten til å gjøre noe med det allerede i dag. Begynn med små skritt om det føles skummelt å kjenne på DINE behov.

 

Alt er mulig!

 

Ha en nydelig dag, og skap et vidunderlig liv med nye muligheter.

 

 

Kvinne sloer og strand 800